Често задавани въпроси

Как се заявява онлайн поръчка?

След регистрация на сайта ни https://aya-express.eu/ получаваш своите лични адреси в Белгия и Германия, град  Arzfeld 54687 (GER) и персонален номер (ID номер AYA:000000BE/DE). На тeзи адреси вече можеш да получаваш своите пратки, закупени онлайн, или просто пратки от свои партньори и роднини, трябва да попълваш своите данни и адреса по специфичен начин, посочен на сайта ни, след което трябва да регистрираш своята пратка от профила си на сайта ни (профил-административен панел). След пристигане на пратките ти на посочения адрес в Белгия и Германия, ние ги обработваме, сортираме и транспортираме до нашето депо в Пловдив-България.

Защо ни е необходим адрес в Белгия - Германия?

Защото не всички сайтове / online магазини и портали в Белгия – Германия предлагат доставка на закупената стока до България или ако извършват доставка, то тя е значително по-скъпа от предлаганата от нас услуга!

Поради огромното предлагане на стоки от производители и търговци в Западна Европа онлайн, в сайтове и портали като: www.amazon.de , www.ebay.de , www.zalando.de I www.zentrada.de може да намериш много по-изгодни цени на същите стоки, предлагани от търговци в България, стоки, които може да адресираш до своите адреси в Белгия и Германия и да спестиш от своите покупки!

Какво трябва да направя, за да закупя избрана от мен стока в онлайн магазин и тя да бъде доставена до моя адрес в Белгия - Германия?

Трябва да избереш онлайн магазин с добра репутация (примерни магазини: www.amazon.de , www.ebay.de , www.zalando.de I www.zentrada.de ). Преди заплащане на избрания от теб артикул, попълни името и фамилията си на латиница и персоналния си номер (ID номер AYA: 03690BE/DE) по указания от нас метод, посочи получения от нас адрес в  Белгия или Германия. (В профила си на сайта ни от административния панел от меню „Моите адреси“).

Задължително ли е да регистрирам пратките си в https://aya-express.eu/ и да вписвам проследяващия номер (tracking number)?

Да, задължително е да се регистрират пратките ти, както и тракинг номерата, за да можем да те уведомяваме за статуса им и да бъдат обработвани по-бързо.

В случай, че не регистрираш пратката и тракинг номера,  https://aya-express.eu/ се освобождава от отговорност към нея.

След като вече съм закупил/а желаната стока от онлайн магазин, колко време трае доставката ѝ до моя - посочения адрес в Белгия- Германия?

Срокът за доставка зависи от куриерската услуга, която си избрал. (между 3 и 5 дни).

След пристигане на твоята пратка на адреса в Белгия-Германия, получаваш имейл с данни за пратката си след обработка, фото файл на пратката и нейната товарителница, тежестта и дължимата сума.

Срокът за доставка до Република България е 4 работни дни от датата на курса (виж график).

Служителите на https://aya-express.eu/ имат ли право да отварят получените онлайн пратки?

Не, освен в случаите, в които клиентът ни изиска това от нас чрез формуляра в Профила си, който ни оторизира да отворим определената пратка, и когато нашите служители не могат да определят получателя по товарителница-етикет!

Мога ли да поръчвам онлайн на адреса в Белгия - Германия стоки от други държави извън Европейския съюз (Китай, САЩ и др.) ?

Да, можеш да поръчваш стоки от всяка точка на света. Ако при пристигането на пратката ти на адреса в град Arzfeld (GER), се окаже, че тя подлежи на митническо облагане, куриерската фирма трябва да те уведоми чрез имейл или в противен случай трябва да провериш в сайта им чрез проследяване на пратката с тракинг номера, който ти е изпратен от продавача след предаването ѝ на куриера.

Издавате ли фактури?

Да, фактури се издават при поискване от твоя страна. За  физически лица всички фактури и касови бележки се получават на имейлите на клиентите и в административния панел на сайта ни под направени плащания.

При пазаруване от онлайн магазин е необходимо посочване на телефонен номер. Какъв номер да предоставя?

Може да използвате служебния ни телефон:

BE: +359 892 21 21 24
GER: +359 892 21 21 24

Застраховани ли са пратките по време на транспортиране?

Да, всички пратки са застраховани, въз основа на Конвенция за международен автомобилен превоз на стоки (CRM) до 50 лева за всяка пратка. Сумата е определена в зависимост от таксата за транспорт – 2.88 лв./кг. от Белгия и Германия. Съществува опция за допълнително застраховане на твоята пратка срещу такса от личният ти профил – в административния панел при регистрация на пратката ти!

Ако пратката е на по-висока стойност, мога ли да я застраховам допълнително?

Да, може да я застраховате допълнително. В този случай пратката трябва да се регистрира и да се въведе стойността ѝ. Допълнителната застраховка не е валидна, ако пратката не е регистрирана в сайта ни https://aya-express.eu/

Как да намеря проследяващия номер на пратката (тракинг)?

Тракинг номерата се изпращат на малко по-късен етап след транзакцията от сайтовете-продавачи. Обикновено този номер бива изпращан на имейла на купувача, след като пратката е предадена на куриер  в Белгия-Германия. Ако не го направят, трябва да го изискаш от тях. Може винаги да го добавиш към регистрацията на поръчката си от своя профил-Административен панел на сайта ни, редактирайки и допълвайки информацията, свързана с твоята пратка.

Ако моята пратката пристигне на адреса в насипно състояние или с нарушена опаковката и е увредена, каква е процедурата, която следват служителите Ви? Ще се погрижат ли за пакетирането ѝ?

Ако състоянието на пратката ти е видимо увредено, е възможно нашите служители да не приемат пратката. Ако има нарушаване на опаковката, е възможно служител на https://aya-express.eu/ да се свърже с клиента и да поиска допълнителни инструкции за пакетирането и преопаковането на твоите стоки (виж цени).

Предлагате ли услуга вземане и заплащане на пратка от адрес в Белгия - Германия?

Не, все още не предлагаме такава услуга. Ако имаш пратки или по-обемни товари за взимане от адрес, молим да направиш запитване, за да ти дадем котировка!

Как се таксуват обемните пратки?

Всички пратки под 10 кг. и с дължина повече от 63 см се таксуват по формулата Дължина Х Ширина Х Височина в см / ÷12000. Получената цифра са реалните килограми, а таксата, която се заплаща, е върху по-голямото от обемното и реалното тегло на пратката. Коефициентът ни от 12000 е два пъти по-изгоден от други куриери в страната!

Начислява ли се такса магазинаж на пратката и след колко дневен срок се таксува тя?

Ако пратката/те не бъде получена от получателя или оторизиран негов представител до 7 работни дни от обявената дата за раздаване на курса и след получаване на уведомителен имейл, автоматично ще се начисляват 3лв./ден за всяка пратка.

Каква е процедурата, ако моята пратката пристигне на адреса без име или ID номер?

Служител на https://aya-express.eu/ снима получената пратка и я качва в раздел „Пратки без име и ID“, който се намира в профила на всеки клиент. Там пратката може да бъде разпозната от теб по товарителницата (тракинг номера) и да направиш директно запитване към нас.

Какво се случва с непотърсени пратки?

Всички непотърсени пратки се пазят до 90 дни от датата на раздаване на курса. Ако собствениците им не ги потърсят преди изтичането периода от 90 дни, пратките се унищожават.

Мога ли да върна пратка, ако я получа дефектна или с грешен размер от продавача/сайта, предлагате ли услугата връщане обратно?

Да, предлагаме тази услуга. За пратка до 10 кг. цената е 20.00 лв. 

Услугата се заплаща авансово в офиса ни или по банков път. Всички пратки имат срок за връщане към сайтовете/продавачите, затова провери дали можеш да го спазиш (виж график – България – Германия).
 Обикновено с продукта има и придружаващ документ (return label). След пристигането на пратката до офис Белгия или Arzfeld (DE), ние можем да я доставим до локален офис на пощата (колет +) безплатно. Ако е с друг куриер, можеш да заявиш да сe вземе от адрес в Белгия или Arzfeld (DE).

Пратката ми се забави повече от очакваното. Каква е причината?

Свържи се с нас на посочения за контакти имейл и посочи своите имена и ID , за да направим справка и да ти дадем повече информация.

Все още нямаш профил в системата?

Регистрирай се още сега!

Регистрация

Направил си нова онлайн поръчка?

Регистрирай своята пратка!

Заяви пратка